Historik

15. juni 1933 (genforeningsdagen) kl. 14.30: Strækningen Sønderborg H-Mommark Færge åbnes for drift. I tillægget til tjenestekøreplanen optræder standsningsstedet som “Sønderborg By B&S (Sbb) ⧗”. På dette tidspunkt havde bogstaverne og symbolet følgende betydninger:
B = billetsalgssted
S = sidespor
⧗ = stedet er ikke “forsynet med Mastesignal af Type I eller III (jfr. Signalreglementet) men med Signal nr. 69, og at det i togreglementsmæssig Henseende er at betragte som Holdested”.
Ekspeditionsmæssigt var Sønderborg By kun billetsalgssted, og der kunne ikke sendes vognladningsgods til eller fra ekspeditionsstedet. Der var simpelthen ingen læssevej eller adgangsvej til sidesporsanlægget. Sikkerhedsmæssigt var Sønderborg By billetsalgssted & sidespor. Sidesporet var et omløbsspor873) og anvendtes til omløb for de tog, der ikke førtes helt igennem til Sønderborg H fra Mommark Færge, men som “vendte” på Sønderborg By.
26. maj 1962: Strækningen Sønderborg H-Mommark Færge nedlægges. I tjenestekøreplanen optræder standsningsstedet som “Sønderborg By (Sbb) ⧗”. På dette tidspunkt havde symbolet følgende betydning:
⧗ = “Tegnet ⧗ ved en stations navn angiver, at stationen ikke er dækket af hovedsignal og altså er at betragte som holdested”.