Den daglige drift

Den 5. december 2021 offentliggjorde TV2 Nord en historie om banens anvendelse. Den 30. november 2021 havde man optalt passagertallet i samtlige tog, og optællingen viste, at der i gennemsnit var 1,6 passagerer pr. togankomst/togafgang. I den anledning havde man trukket den pensionerede lektor og tidligere “trafikforsker” Anker Lohmann-Hansen ud af stalden, og han fik endnu engang lov til at fortælle, hvad han synes om lufthavnsbanen, og ikke hvilke videnskabelige resultater hans såkaldte forskning viser – om nogle.

Med en elendig køreplan siden åbningen (ét tog i timen i hver retning) og covid-19 i hele banens levetid indtil nu, er redaktionen ikke overrasket over banens beskedne hidtidige anvendelse.

Nordjyske Stiftstidende fulgte historien op 8. december 2021. Vinklingen er her endnu mere søgt – folk skal pendle i bil til parkeringspladsen ved lufthavnen og tage toget ind til byen(!) Redaktionen mener: Giv nu i stedet den jernbane en ordentlig betjening (minimum to tog i timen i hver retning) og lad os få covid-19 på afstand, således at flytrafikken normaliseres.

Avisudklip Nordjyske Stiftstidende 8. december 2021. Arkiv: Thomas Boberg Nielsen.
%d bloggers like this: